logo

Izleti

Provedite nezaboravan jednodnevni izlet u Valjevu i okolini!

O mestima za pauzu, duži ili kraći odmor, posetu drugim obližnjim lokalitetima ( npr. Bazenima Petnica, Banji Vrujci, Parku Pećina i dr. ) se možemo dogovoriti na licu mesta.
Dakle možete sami kreirati Vaš itinerer, a takodje možemo i mi to učiniti za Vas.
Za sve dodatne prohteve – usluge stojimo Vam na raspolaganju.
Cena ovog paketa za 3 osobe iznosi ukupno 7000 din.
Za izlet je neophodno najaviti se minimum 48h ranije na broj telefon 064/64-39-766, kontakt osoba je Nemanja Mićić.


 
JEZERO PETNICA – PETNIčKA PEćINA – REKA GRADAC – TEŠNJAR – BRANKOVINA

 
Petničko jezero

Petnica se nalazi na 5km udaljenosti od Valjeva. Prosecna dubina je 4m, a najveća 11m. Jezero je veoma popularno kako za ljubitelje prirode tako i za pecaroše i kupače.

Petnička pećina

U pećini i njenoj neposrednoj okolini pronađena su najstarija svedočanstva o životu ljudi u zapadnoj Srbiji. Podeljena je na dva dela – Gornju i Donju pećinu. Donja je znatno manja od Gornje, ali ima prohodniji ulaz. Iz nje izvire ponornica Banja.Gornja pećina je, pak, većih dimenzija i predstavlja splet odaja i kanala.

                 


Reka Gradac

Gotovo u samom centru grada Valjeva se završava kanjon reke Gradac, jedne od najčistijih reka u Evropi. Šetnjom kraj ove planinske reke, staništa vidri, stiže se do više uređenih plaža, ali i do nekoliko vodenica čija okolina, uređena u etno stilu, predstavlja prijatno mesta za odmor i rekreaciju, ali i dočarava duh vremena iz kojeg potiču. Za potpuniji doživljaj tu je i veći broj prijatnih kafića prilagođenih ambijentu.

Tešnjar

U 19. veku Valjevo je bilo jedan od retkih srpskih gradova sa dve čaršije. Tešnjar je stara, čaršija formirana još u turska vremena i proteže se duž desne obale Kolubare. Šetajući Tešnjarem, prolazeći pored niskih starih građevina, može se osetiti duh orijentalne tržnice i pazariti u nekoj od radionica starih zanatlija: voskara, sarača, grnčara, tkača, kazandžija…, ali i predahnuti u jednom od modernih kafića. Poslednjih godina, zahvaljujući činjenici da je više filmova i serija snimano u Tešnjaru ova stara valjevska čaršija postaje svojevrsni nacionalni filmski grad.

Brankovina

Samo 11 kilometara od Valjeva, kraj puta za Šabac, znamenito mesto Brankovina po zaslužnim ličnostima, njihovim spomenicima i zadužbinama jedinstvena je prostorna, kulturna i istorijska celina.Ubraja se u najstarija sela. Svi  Nenadovići, do književnika i putopisca čika Ljube, počivaju uz brankovinsku crkvu. U drugom delu senovite porte je humka Desanke Maksimović, koja je ovde prva slova sricala.